ChristenUnie fietst estafette naar Den Haag

0
522

PAPENDRECHT – Raadsleden (en bestuursleden) van de ChristenUnie in Papendrecht hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

ChristenUnie Raadslid Jaco van Erk stapte afgelopen zaterdag zelf op de fiets om zijn lokale oplossing naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Het stimuleren van de aanleg van natuurspeelplaatsen draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland. Zeker in gebieden waar het dicht bebouwd is, zoals Papendrecht, dragen natuurspeelplaatsen bij aan ontwikkeling van kinderen. Zij leren meer over de natuur en kunnen genieten van echt buiten spelen”. De ChristenUnie fractie uit Sliedrecht kwam als eerste in Papendrecht aan om hun idee te overhandigen. Samen zijn ze verder gefietst naar Dordrecht.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik.