Weekendafsluiting N3 van 19-22 maart

0
745

REGIO – Nu het groot onderhoud aan de N3 op de helft is, is die N3 vanaf vrijdag 19 maart 22.00 uur tot maandag 22 maart 05.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16. Dat is inclusief alle toe- en afritten. Aannemer Boskalis start vanaf 21.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt om 22.00 uur. De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open.

Tijdens dit weekend wordt het volgende deel van de N3 tussen de A16 en de Laan der Verenigde Naties omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot 18 juni 2021 duurt. Weggebruikers wordt geadviseerd de N3 gedurende dit weekend te vermijden en rekening te houden met extra reistijd. Vanaf maandag 22 maart 05.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met de nieuwe tijdelijke situatie.

Omleidingen
De volgende op- en afritten zijn afgesloten: Sterrenburg, Overkampweg/Laan der VN, Provincialeweg en de Merwedestraat richting de A16. Bij de Merwedestraat blijven de op- en afrit van en naar Papendrecht open.
– Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
– Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.
– Lokaal verkeer wordt geadviseerd vooraf de route te bekijken. Soms kan omrijden via de A15 en A16 (afslag 21 Dordrecht Centrum) sneller zijn.
– Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet via de N3 bereikbaar. Lokaal verkeer naar het ziekenhuis rijdt over de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis. Alle hulpdiensten hebben doorgang gedurende de weekendwerkzaamheden.
– Aan de zuidkant van de N3 is Amstelwijck (Laan van Europa) bereikbaar vanaf de A16 en de N217.
– Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.