Webinar ‘Vaccinaties voor kinderen’

0
656

REGIO – Op maandag 29 maart organiseert Jong JGZ een gratis webinar ‘Vaccinaties voor kinderen’ voor (aanstaande) ouders. Tijdens deze live bijeenkomst geven een jeugdverpleegkundige en jeugdarts van het consultatiebureau meer informatie en antwoord op vragen over de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Alle kinderen in Nederland kunnen gratis worden gevaccineerd. Dat gebeurt via het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM. De jeugdgezondheidszorg is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit programma. Het komt regelmatig voor dat (aanstaande) ouders vragen of twijfels hebben over kindervaccinaties. Tijdens dit webinar geven een jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau meer informatie en antwoord op hun vragen. Bijvoorbeeld over waarom we vaccineren, de meest voorkomende bijwerkingen en hoe je tot een keuze voor vaccineren komt. Dit helpt aanstaande ouders om al geïnformeerd naar het consultatiebureau te gaan of de keuze maken te maken die bij hen past.

Maandag 29 maart (09.00-10.30 uur)
Programma
– Wat is het Rijksvaccinatieprogramma?
– Waarom vaccineren we?
– Vaccinatieschema (incl. 22 wekenprik)
– Hoe werkt een vaccinatie?
– Wat zit er in een vaccinatie en waarom?
– Meest voorkomende bijwerkingen
– Hoe kom je tot een keuze over vaccineren?
– Rol van het consultatiebureau
– Complementaire zorg en vaccineren
– Wel of niet vaccineren? Voorzienigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

Er is ruimte voor vragen van deelnemers

Ga voor meer informatie & aanmelden naar de website van jongjgz. Deelname is gratis. Kun je niet op 29 maart? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.