Eerste lustrum voor G-afdeling VV Papendrecht

0
641

PAPENDRECHT – De G-afdeling VV Papendrecht viert het eerste lustrum. Op 9 maart 2016 betreedt een groep van 5 G-voetballers de groene mat voor hun eerste training. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van Voetbalvereniging Papendrecht.

Het begeleidingsteam van 3 trainers, 2 leiders en 1 verzorgster leek toen wat aan de grote kant, maar dat is nu een heel ander verhaal. De afgelopen 5 jaar is de G-selectie namelijk verviervoudigd en is daarmee de snelst groeiende afdeling van de rood-zwarten. Zelfs tijdens het afgelopen jaar maakte de G-afdeling een bescheiden groei door.

Op dit moment maken 20 spelers, waaronder 2 dames, deel uit van G1. Een selectie waarin nogal eens een wisseling plaatsvindt, maar waar de kern een stabiele basis vormt. Dit heeft tot al heel wat mooie resultaten geleid. Zo zijn de wedstrijden tegen Sliedrecht mooi om te zien, werden de KNVB Fair Play Cup en de Aanmoedigingsprijs van het Sportgala Papendrecht gewonnen en stond de ploeg voor de lockdown in de competitie stevig aan kop.

Het geheim achter het succes is de grote diversiteit. Er zijn zowel vrouwen als mannen lid van de selectie. Maar ook qua leeftijd (de jongste is 14, de oudste 39) en voetbalvaardigheden komt men spelers in alle soorten en maten tegen. De meesten zijn woonachting in Papendrecht maar door de goede reputatie komen er ook spelers uit Alblasserdam, Dordrecht en zelfs Gorinchem. En dat versterkt elkaar enorm en dat doen trouwens ook de nog steeds groeiende supporters.

Men kijkt terug op een kort verleden, waarin de G-voetballers snel een vaste plek binnen de club hebben gekregen. De toekomst ziet er nog beter uit, want het G-voetbal is niet meer weg te denken bij VV Papendrecht.