Raad toont sympathie voor bibliotheek

0
638

PAPENDRECHT – De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag duidelijk gemaakt dat de bibliotheek moet blijven. Dit ondanks een grote bezuinigingsoperatie. Het is nog niet duidelijk op welke manier dat zou kunnen.

Papendrecht moet de komende jaren ruim €500.000 bezuinigen op de gemeentelijke subsidies voor sport, cultuur en sociaal domein. De bibliotheek wordt het zwaarst getroffen met een gefaseerde bezuiniging van €200.000.

De VVD wilde tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie indienen getiteld “Behoud de bieb”. Volgens VVD-fractievoorzitter Sophia de Keizer is er grote onrust ontstaan door de bezuinigingsaankondiging, die het einde van de bibliotheek zou betekenen.

Volgens de VVD zou de bibliotheek moeten verhuizen naar de Meentpassage 279, dat nu leeg staat en waar vroeger kledingzaak R&B gevestigd was. Vorm, eigenaar van het pand, zou bereid zijn technische aanpassingen voor zijn rekening te nemen.

De motie van de VVD werd met sympathie begroet door alle andere partijen, maar er kwam niet voldoende steun. Volgens Martin Verweij, fractievoorzitter van het PAB, kwam de motie te vroeg. De bibliotheek is volgens hem maar een van de getroffen organisaties en op dit ogenblik loopt het proces van hoor en wederhoor. Pas in april zal de gemeenteraad zich buigen over de kwestie. CDA, SGP, D66, ChristenUnie en PvdA reageerden op vergelijkbare wijze.

De VVD besloot hierop de motie aan te houden.

Bron: de Klaroen