Scholen tegen elektronisch afval

0
551

REGIO – Tien basisscholen uit de Drechtsteden doen tot en met donderdag 8 april mee met de E-waste Race. Papendrecht wordt met verve vertegenwoordigd door Kindcentrum Oranje Nassau. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie.

Wie in de buurt woont van een van de deelnemende scholen, kan tussen 15 maart en 8 april gemakkelijk en gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet men door zijn elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Let op: Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

Wanneer men zijn klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt men ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het iedereen gemakkelijk doordat leerlingen het afval thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en als de school een target haalt, ontvangen de leerlingen een prijs.

Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Drechtsteden meedoen zijn:
De School Muhring (Dordrecht), Het Kompas (Dordrecht), Ebs Eden (Dordrecht), Auris Ammanschool (Dordrecht), De Meridiaan (Dordrecht), De Meander (Hendrik-Ido-Ambacht), Kindcentrum Oranje Nassau (Papendrecht), Bs De Twee Wieken (Zwijndrecht), KC de Schalm (Alblasserdam), ‘t Nokkewiel (Alblasserdam).

De E-waste Race Drechtsteden is mogelijk gemaakt door Weee Nederland, HVC en de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht. Kijk voor meer informatie op www.ewasterace.nl.