Coronamaatregelen en avondklok verlengd

0
848

REGIO – Demissionair minister-president Mark Rutte heeft dinsdagavond 23 maart in de persconferentie bekend gemaakt dat de coronamaatregelen tot 20 april worden verlengd.

De avondklok gaat een uur later in en dat betekent dat de begintijd van de avondklok naar 22:00 uur gaat in plaats van 21:00 uur en dit geldt vanaf 31 maart. De avondklok wordt verlengd omdat komend weekend de zomertijd ingaat en het langer licht is in de avond. Ook speelt de ramadan een rol.

De terrassen, winkels en hoger onderwijs gaan voorlopig niet open omdat de cijfers het niet toelaten. Het negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland blijf tot 15 mei gelden, zegt Rutte. In die periode valt ook de meivakantie (1 tot en met 9 mei). Het dringende advies wordt gegeven om in Nederland de vakantie door te brengen.

Niet eerder dan eind april kan het fysiek onderwijs voor studenten in het hoger onderwijs ingaan. Waarschijnlijk kan vanaf 26 april weer één dag per week fysiek onderwijs gevolgd worden. De volgende persconferentie is op dinsdag 13 april.

Bron: Rijnmond.nl