Earth Hour

0
1146

PAPENDRECHT – Op zaterdag 27 maart van 20:30-21:30 uur doen we over de hele wereld weer 1 uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Met deze wereldwijde beweging (miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen jaarlijks mee!) wordt die natuur een stem gegeven.

Dit jaar kunnen er door COVID-19 helaas geen fysieke evenementen georganiseerd worden. Je kan wel meedoen via een speciale livestream: Earth Hour LIVE! Ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers geven samen met andere bekende Nederlanders natuur een stem. Muziek, inspirerende verhalen, dilemma’s én entertainment komen aan bod. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een live optreden van o.a. Danny Vera en FRIDAY, een lesje klimaat met Amara Onwuka en nog veel meer. Earth Hour LIVE is hier te beluisteren: www.wwf.nl/earthhour. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren.

Earth Hour is het moment om aandacht te vragen voor de natuur op aarde én om de Voice for the Planet petitie te tekenen. Waarom? In 2021 worden er wereldwijd door politieke leiders belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van het klimaat en biodiversiteit. Tijdens het vormen van de Nederlandse regering, en bij de conferenties van de Verenigde Naties over biodiversiteit (oktober) en klimaatverandering (november). Door het tekenen van de Voice for the Planet laat jij zien dat je natuur belangrijk vindt, doe dat hier: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/geef-natuur-een-stem.

Wat kan je nog meer doen tijdens het uurtje in het donker? Check hier de tips.