Eén tegen eenzaamheid

0
734

PAPENDRECHT – Vier Papendrechtse organisaties gaan zich samen inzetten tegen eenzaamheid. Sterk Papendrecht, Rode Kruis afdeling Alblasserwaard, Stichting Waardeburgh en de gemeente bundelen hierin hun krachten.Vóór de coronacrisis bleek uit onderzoek dat ongeveer de helft van de mensen zichzelf weleens eenzaam voelt. Het thema is nu actueler dan ooit. Reden voor Papendrecht om de krachten te bundelen en een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid op te zetten. Dit sluit aan bij het landelijke programma “Eén tegen eenzaamheid”. Donderdagavond 25 maart gingen de vier partijen hierover in gesprek.

Er zijn al veel initiatieven in Papendrecht om eenzaamheid bij verschillende doelgroepen te verminderen. Het doel van de bijeenkomst donderdagavond was om verbinding te laten ontstaan tussen al die activiteiten en initiatieven. En te weten komen waar kansen liggen.

Koffiemoment
‘Past dat ene koffiemoment op dinsdagochtend niet in de agenda van iemand die graag in contact komt met anderen? Dan is het fijn om te weten dat je iemand kunt verwijzen naar een ontmoetingsmogelijkheid op de vrijdag. Dit is zomaar een voorbeeld, dat aangeeft dat het helpt dat je wéét van elkaars activiteiten’, legt wethouder Corine Verver uit. ‘Aandacht voor eenzaamheid is belangrijker dan ooit, en dat begint met het bespreekbaar maken van dit probleem’, vult Cora Damsteeg van Sterk Papendrecht aan. Marlies Trigt van Stichting Waardeburgh: ‘Eenzaamheid is niet gebonden aan een leeftijd. Dit initiatief is voor iedere inwoner van Papendrecht.’

Meer info is te vinden op de website van de gemeente Papendrecht.

Bron: gemeente Papendrecht