Doorvaart Suezkanaal weer mogelijk

0
619

PAPENDRECHT – Het in het Suezkanaal vastgelopen containerschip Ever Given is met succes door Boskalis-dochter SMIT Salvage vlot getrokken. Dat heeft Boskalis maandagmiddag bekend gemaakt.

De berging van het aan de grond gelopen 20.000 TEU containerschip Ever Given in het Suezkanaal is succesvol verlopen. Met een lengte van 400 meter en een breedte van bijna 60 meter versperde dit reusachtige schip sinds 23 maart 2021 al het scheepvaartverkeer door deze vitale vaarroute.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Kort na het aan de grond lopen van de Ever Given werden wij via SMIT Salvage verzocht om assistentie te verlenen bij de bergingsoperatie. Ik ben verheugd te kunnen melden dat ons team van experts, in nauwe samenwerking met de Suez Canal Authority, de Ever Given op 29 maart om 15:05 uur lokale tijd met succes heeft vlot getrokken, waardoor een vrije doorvaart door het Suezkanaal weer mogelijk is geworden. Ik ben bijzonder trots op het uitstekende werk dat het bergingsteam ter plaatse en de vele collega’s van SMIT Salvage en Boskalis thuis hebben verricht om deze uitdagende operatie onder het toeziend oog van de wereld tot een goed einde te brengen. De tijdsdruk om deze operatie te voltooien was evident en ongekend groot en het resultaat toont eens te meer onze unieke capaciteiten als baggeraar en maritiem dienstverlener.”