Paasdiensten live online

0
1220

PAPENDRECHT – Duizenden Papendrechters kunnen tijdens de komende dagen door de coronamaatregelen niet samen naar de kerk om Pasen te vieren. Het Overleg Kerken Papendrecht (OKP) wil mensen daarom juist nu wijzen op de mogelijkheden om via internet online Pasen te vieren op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en zondag 4 april (Eerste Paasdag). Minstens acht kerken hebben laten weten online direct live diensten uit te zenden. De diensten kunnen ook op een later tijdstip nog worden bekeken.

Op de website papendrechtgelooft.nl staat een directe verwijzing naar acht kerken in Papendrecht, die hun eigen paasdiensten uitzenden voor de mensen thuis, alle Papendrechters en vaak ook kijkers van buitenaf. Deze lijn wordt landelijk ook geadviseerd. Er is ook een kerk (Agapègemeente) die alleen een fysieke dienst heeft, maar daar wordt een maximum van 30 personen gehanteerd, zoals ook wordt geadviseerd door het kabinet.

Het OKP wijst op een advies van het landelijke samenwerkingsverband ICO, dat direct contact heeft met het kabinet. Hierin wordt geadviseerd aan kerkgenootschappen tijdens de lockdown om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden.

Corrie Middelkoop (voorzitter OKP): “Net zoals vorig jaar is Pasen anders dan anders. Geen volle kerk. Geen maaltijd met de hele familie. We gaan terug naar de basis van het christelijke geloof. Jezus die voor onze zonden aan het kruis is gestorven en na drie dagen is opgestaan uit het graf. Terug naar de essentie.”

Pasen behoort tot de hoogtijdagen in het kerkelijke jaar. “Wij hopen dat juist nu, juist dit jaar, er meer dan ooit mensen de weg weten te vinden naar een Paasdienst via de moderne media. Want als er een moment is waarop we een boodschap van hoop en verlossing nodig hebben, is het misschien wel nu.”