Papendrecht gaat praten met platen

0
1097

PAPENDRECHT – Niemand zit te wachten op lange, moeilijke, ambtelijke teksten. Toch zijn ze hardnekkig. De gemeente Papendrecht wil stap voor stap toewerken naar makkelijk leesbare taal.

Tekeningen
Op de website staat een aantal tekeningen die snel duidelijk maken hoe je een aanvraag kunt doen voor een product of melding kunt maken van iets wat niet in orde is.

Een reisdocument of visvergunning aanvragen, melding openbare ruimte, aangeven van een gevonden of verloren voorwerp of een verhuizing aangeven. Het zijn maar een paar voorbeelden van producten die op de website staan in duidelijke taal en met tekeningen.

Nog maar het begin
De wethouders Kees de Ruijter en Corine Verver zetten zich beiden in voor betere dienstverlening aan inwoners. Daar hoort onder meer een toegankelijke website bij. Teksten op de website zullen daar voortdurend op gecontroleerd en aangepast worden. Zo nodig komen er in de toekomst meer tekeningen. Kijk op www.papendrecht.nl.

Foto: Richard van Hoek