Vergeet-me-niet-jaar West-Alblasserwaard

0
684

PAPENDRECHT – Tussen maart 2021 en maart 2022 organiseert de Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving West-Alblasserwaard maandelijks een activiteit rondom dementie.

Gedacht wordt aan: een training, een netwerkmiddag, een (digitale) dialoog, een film, een Webinar of verspreiding van een magazine.

De initiatiefgroep is nieuw in de regio en bestaat uit uitsluitend vrijwilligers. Zij zetten zich in voor het doorbreken van taboes rondom dementie en stimuleren het herkennen van signalen van dementie. Verder vragen zij aandacht voor de zware taak van de mantelzorgers die mensen met dementie ondersteunen. Zij werken daarvoor nauw samen met bestaande organisaties in de regio.

Een mooi voorbeeld van ondersteuning van mensen met dementie en de mantelzorgers om hen heen, is het Odensehuis in Papendrecht (Gerbrandystraat 31). Daarom wordt er momenteel onderzocht of in Alblasserdam en Sliedrecht ook zo’n soort instelling kan worden gestart.

Indien men een goed beeld wil krijgen over de wijze hoe dementie zich ontwikkelt en wat de ziekte betekent voor de omgeving, Kijk dan naar de Nederlandse film ‘Kapsalon Romy’ die zondag 4 april om 15.30 uur wordt uitgezonden op NPO3.

Men kan gerust contact opnemen met de initiatiefgroep indien men meer wil weten of ook iets wil betekenen. In contact komen kan via vergeetmijnietjaar@gmail.com of telefoonnummer 06-51173181 of of via de Facebookpagina @vergeetmenietjaar.