Workshop Ontspanning voor mantelzorgers

0
956

PAPENDRECHT – Indien men langdurig en onbetaald voor een familielid of goede vriend met een ziekte of beperking zorgt, is men misschien wel mantelzorger. Mantelzorgers zijn van harte welkom op de gratis online workshop Ontspanning op donderdagavond 15 april van 19:30 tot 21:00 uur.

Veel mensen denken bij mantelzorg aan de zorg voor een ouder of partner, maar het is breder dan dat. Mantelzorg is ook de meer dan gebruikelijke zorg voor een zorgintensief kind of een broer of zus. Situaties zijn heel verschillend. Voor iemand zorgen is voor veel mensen vanzelfsprekend en wordt vaak als bijzonder en zingevend ervaren. Het kan ook veel inspanning vragen en zwaar zijn. Momenten van ontspanning schieten er dan wel eens bij in. Toch zijn die ook nodig om de zorg goed vol te kunnen blijven houden.

Deze avond richt zich op ontspanning en gezondheid vanuit de Chinese geneeskunde. Hoe kijkt deze oeroude geneeswijze naar ontspanning? Corine van Die, van Taieki, verzorgt deze online workshop voor mantelzorgers. Naast kennis gaat men ook praktisch aan de slag en krijgt men twee korte oefeningen die men gemakkelijk dagelijks kan uitvoeren. Aanmelden kan door te mailen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of te bellen naar Sterk Papendrecht 078-6154741. Deelname gebeurt via de computer met een link die men van tevoren krijgt opgestuurd via mail.