Veel aanmeldingen voor de Hartstocht

0
662

REGIO – Hartstichting stimuleert bewegen met Hartstocht en Hartstocht Radio. Meer dan 15.000 mensen hebben zich aangemeld voor de Hartstocht en gezamenlijk al meer dan 250.000 euro opgehaald voor hartenonderzoek.

Het wandelevenement gaat op 10 april van start vanuit de eigen voordeur en is 100% coronaproof. Het is een goed teken dat veel mensen in beweging komen, want het draagt bij aan een gezonde leefstijl en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

De trainingen worden leuker met de Hartstocht Podcasts. In een serie van 6 Hartstocht podcasts, komen wandelaars alles te weten over het hart. Presentatrice Evelien de Bruijn (Radio 10) gaat in gesprek met ambassadeurs van de Hartstichting, de wetenschap en met experts die alles vertellen over de effecten van wandelen op het lichaam (hart) en geest.

Over de Hartstichting
De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. We financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen extra levens redden bij een hartstilstand.

Over de Hartstocht
Hartstocht op 10 april is de kick-off van de collecteweek. De Hartstichting is overweldigd door het aantal aanmeldingen en heeft hierdoor geen startpakketten en medailles meer beschikbaar. Er zijn nog wel tickets beschikbaar. Op vrijdag 9 april om 17:00 uur zijn de inschrijvingen gesloten. Kies de afstand 5, 10, 15, 20 of 30 km en start vanuit de eigen voordeur of plek naar keuze.