Cultuurpuzzelroute Papendrecht

0
1019

PAPENDRECHT – Een wandeltocht van ongeveer 5 kilometer met vragen over Cultuur en 75 jaar Bevrijding in Papendrecht. De tocht kan ook per fiets of scootmobiel worden gedaan.

Nu de Coronatijd een aantal mogelijkheden heeft beperkt, heeft de Culturele Raad Papendrecht samen met Papendrecht Verrast een alternatief gevonden in de vorm van een heuse Cultuurpuzzeltocht door Papendrecht. Cultuur, bewegen en puzzelen.

Bewegen is immers gezond en onderweg leert men het nodige over cultuur in Papendrecht en over 75 jaar Bevrijding. Voor mensen uit de omliggende Drechtsteden is het een prima manier om Papendrecht op een geheel andere manier te ontdekken.
Onderweg krijgt men interessante en leuke vragen, die zowel de jongere als de oudere deelnemer zullen aanspreken. Op een aantal bijzondere plekken wordt tijdens de tocht via geluidsfragmenten meer achtergrondinformatie gegeven. Neem dus ook de smartphone mee.

Een mooi moment om er in de komende tijd even op uit te trekken, zeker nu het ’s avonds langer licht is. Of om te oefenen voor een vierdaagse. Dat kan individueel, maar het is natuurlijk nog leuker in gezinsverband of in kleine groepen vriend(inn)en of buren, uiteraard met inachtneming van de geldende Coronamaatregelen. Het moment bepaalt men helemaal zelf. Deelname is geheel gratis.

De tocht kan worden gedownload via www.cultureleraadpapendrecht.nll en via www.papendrechtverrast.nl en is ook online te maken.
Na afloop kan men de antwoordformulieren inleveren bij het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht, p/a Markt 22, 3351 PB Papendrecht of per e-mail sturen naar info@cultureleraadpapendrecht.nl.
Dat kan tot uiterlijk 1 juli 2021. Onder de goede inzendingen worden 3 prijzen verloot.
De tocht zelf is na die datum natuurlijk ook altijd nog te maken.