KWF stopt met de Samenloop

0
1053

PAPENDRECHT – KWF heeft besloten te stoppen met de KWF Samenloop. KWF zal geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar zal stellen voor de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen. Zo’n evenement stond in Papendrecht gepland voor afgelopen jaar en dat werd toen uitgesteld tot 2021.

KWF motiveert dit besluit door te stellen dat de pandemie ons allen hard heeft geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen, zo vervolgt KWF. KWF verwacht dat men ook in 2021 tientallen miljoenen zal mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, ondanks inspanningen om deze terug te brengen, volgens KWF.

In bijna 15 jaar zijn er 265 Samenlopen geweest. En nu komt er definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend.

KWF toont zich dankbaar voor alles wat door de vele vrijwilligers voor de Samenloop gedaan is.