Qbuzz vergroot comfort op de MerwedeLingelijn

0
681

REGIO – De treinen op de MerwedeLingelijn zijn door Qbuzz flink onder handen genomen. Ze rijden nu in de herkenbare rood-grijze R-netstijl en zijn uitgerust met nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen, oplaadpunten en snelle wifi. De treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen is met deze kwaliteitsverbetering nog aantrekkelijker geworden voor reizigers.

Qbuzz vergroot comfort op de MerwedeLingelijn
De MerwedeLingelijn is de ruggengraat van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Qbuzz verzorgt sinds december 2018 het openbaar vervoer in deze regio en heeft toen meteen de kwartierdienst tussen Dordrecht en Gorinchem uitgebreid tot 20:00 uur ’s avonds. Nu de MerwedeLingelijn volledig is omgebouwd in de R-net stijl is er weer een flinke kwaliteitsverbetering gemaakt. Reizigers hebben nu nog meer comfort en kunnen met de wifi, USB-aansluitingen en oplaadpunten hun reistijd direct gebruiken als werktijd of de tijd in de trein op een andere manier benutten met gebruik van deze voorzieningen.

Toekomstige ontwikkelingen MerwedeLingelijn
Op station Geldermalsen wordt er al enkele jaren hard gewerkt aan grote aanpassingen aan het
spoor. De MerwedeLingelijn krijgt vanaf september 2022 een eigen vrij liggend spoor. Daardoor
wordt de verbinding betrouwbaarder omdat de trein niet meer het drukke spoor tussen Utrecht en
Den Bosch hoeft te kruisen. Daarnaast wordt station Gorinchem gemoderniseerd. De belangrijkste
aanwinst hierin is een reizigerstunnel, die ervoor zorgt dat reizigers met een beperking gebruik
kunnen maken van een hellingbaan of lift. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De tunnel is vanaf december 2021 klaar voor gebruik.