Staakstraat bij Fokker

0
1081

PAPENDRECHT – Medewerkers in de grootmetaal in de regio leggen dinsdag en woensdag het werk neer. Aan de actie doen Fokker Papendrecht, VDL uit Hendrik-Ido-Ambacht, Coatinc en FN Steel uit Alblasserdam mee. Hiermee willen de metaalbedrijven een beter cao afdwingen.

Volgens vakbond FNV Metaal houdt Fokker dinsdag het hoofdkantoor in Papendrecht gesloten. Het is de bedoeling dat iedereen thuis werkt. Door de zogeheten ‘staakstraat’ van het Papendrechtse bedrijf gingen zo’n tweehonderd automobilisten. Ongeveer 150 stakers zijn afkomstig van Fokker. De rest behoort tot VDL, Coatinc en FN Steel.

Er wordt al bijna een half jaar gesproken over een nieuwe cao. De werkgevers willen volgens de bonden niet verder gaan dan 1,1 procent. Vakbond FNV zegt dat de bedrijven zich verschuilen achter de coronacrisis, terwijl ze allemaal een prima jaar achter de rug hebben.

Tekst: Rijnmond.nl