Daling in kankerdiagnoses

0
660

DORDRECHT – Zo’n 400 à 500 nieuwe patiënten die statistisch gezien kanker zouden moeten hebben, zijn op dit moment nog niet in beeld bij het ziekenhuis.

Artsen in het Albert Schweitzer ziekenhuis die kanker behandelen, zagen het afgelopen jaar een flinke daling in het aantal nieuwe diagnoses. Maag-darm-leverarts en voorzitter van de Oncologiecommissie Thijssen: “Onze vrees is dat we een toename gaan zien van mensen die zich later alsnog melden met kanker in een verder gevorderd stadium. Daarom willen we iedereen dringend oproepen om zorg niet te mijden uit angst om corona te krijgen en ook niet uit angst om ons tot last te zijn.”

Cijfers uit de regio tonen zelfs een extra grote ‘dip’ in het aantal nieuwe diagnoses van long- en darmkanker. Thijssen roept daarom inwoners van de regio op om niet weg te blijven en bij klachten de huisarts te bezoeken. “Het ziekenhuis is een veilige omgeving en wij kunnen nieuwe patiënten gewoon ontvangen. Het is moeilijker om patiënten te genezen die lang hebben gewacht voordat ze bij ons kwamen”, aldus Thijssen.

Bron: Albert Schweitzer ziekenhuis