Werkzaamheden Industrieweg afgerond

0
516

PAPENDRECHT – Nadat eerder al het park rondom het nieuwe hoofdkantoor van Fokker was aangelegd en de rijbaan was verlegd, is nu ook het laatste stuk van de weg tot aan het kruispunt met het Westeind opgeknapt.

“In de bocht langs het water is letterlijk meer ruimte gekomen om te genieten van het mooie uitzicht over de Merwede”, aldus wethouder verkeer Kees de Ruijter, die zelf graag wandelingen door Papendrecht maakt.

Deze week zijn de werkzaamheden aan de Industrieweg officieel afgerond. De rijbaan is een stukje opgeschoven, zodat fietsers en voetgangers niet langer vanuit het park de weg op worden geleid. Hierdoor ontstaat een veel prettiger en veiliger route voor al het langzame verkeer. De bocht is iets naar binnen gehaald, zodat er aan de rivierzijde van de weg meer ruimte is gekomen.

“Een wandeling door het Slobbengorspark brengt je op een bijzonder uitkijkpunt over de drukbevaren rivier, waar verderop het natuureiland Sophiapolder goed te zien is”, licht Kees de Ruijter (wethouder verkeer) toe over het opgeknapte stukje Papendrecht.

Het totale project is tot stand gekomen in cofinanciering met de provincie Zuid-Holland.