Tafelgesprekken Bibliotheek AanZet

0
1103

PAPENDRECHT – De bibliotheek AanZet van Papendrecht heeft op zaterdag 10 april een dringende oproep gedaan om de bibliotheek te behouden.De gemeente Papendrecht wil vanwege de bezuinigingen aan de bibliotheek 200.000 euro minder subsidie gaan geven. Dit zorgt ervoor dat het voortbestaan van de bibliotheek in gevaar komt.

De drie tafelgesprekken werden live uitgezonden en gingen tussen de gebruikers van de bibliotheek, afgevaardigden vanuit het onderwijs en raadsleden. Er waren voldoende argumenten om aan te tonen dat het voortbestaan van de bibliotheek noodzakelijk is. In de tafelgesprekken werd gesproken over het leesplezier voor de jeugd, het ontwikkelen van taalvaardigheden en de uitdagingen voor senioren in een veranderende maatschappij.

De bibliotheek van Papendrecht telt 8000 leden, waarvan de helft jeugdleden. Jaarlijks wordt de bibliotheek 100.000 bezocht. Onderzoek heeft aangetoond dat één op de drie kinderen lezen leuker vindt door een bezoek aan de bibliotheek. De politiek gaat dit voorjaar verder praten over de voorstellen om te bezuinigen.

Bron: de Klaroen