Nationale Buitenlesdag

0
980

REGIO – Dinsdag 13 april is het weer Nationale Buitenlesdag, een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Leerlingen van ruim driehonderd basisscholen in de provincie Zuid-Holland gaan deze dag met hun leerkrachten naar buiten om op een verfrissende manier les te krijgen.

Dat is 25 procent van alle basisscholen in Zuid-Holland. Van taal en rekenen op het schoolplein worden kinderen niet alleen vrolijk, ze bewegen meer, hun concentratie gaat omhoog, de leerstof blijft beter hangen en de buitenlucht is gezond.

De zesde editie van de Nationale Buitenlesdag staat in het teken van de Grote Natuurles. Op vrijwel alle scholen die zich hebben aangemeld, gaan leerlingen botanisch stoepkrijten op het schoolplein om zo meer te leren over biodiversiteit in de nabije omgeving van de school.

Tijdens de Buitenlesdag wordt aandacht gevraagd voor het belang van leren in de buitenlucht. Nu gebeurt dit nog nauwelijks. Zo’n 80 procent van de schoolpleinen is nu nog een stenen woestijn. Met de Grote Natuurles wordt dit keer op de Nationale Buitenlesdag aandacht gevraagd voor de waarde van groen in de bebouwde omgeving, in het bijzonder de speel- en leeromgeving van kinderen.