1 miljard voor Oude Lijn Dordrecht-Leiden

0
837

REGIO – Het kabinet reserveert 1 miljard euro uit het Nationaal Groeifonds voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer tussen Dordrecht en Leiden, ook wel de ‘Oude Lijn’ genoemd.Door te investeren in de uitbreiding van rails tussen Schiedam en Delft wordt een belangrijke eerste stap gezet om de CitySprinter Den Haag-Dordrecht mogelijk te maken.

Het Dordtse college is blij met de beslissing van het kabinet en ziet dit als een stevige stimulans voor vervolginvesteringen in de Oude Lijn. Dit betreft de uitbreiding van het spoor Leiden-Dordrecht, de komst van CitySprinters tussen Den Haag en Dordrecht en de ontwikkeling van nieuwe stations. De Oude Lijn is cruciaal voor de groeiambitie van Dordrecht, de regio Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland.

Dordrecht en de Drechtsteden willen de komende jaren duizenden nieuwe woningen bouwen en extra banen creëren. De spoorlijn speelt een belangrijke rol in deze ambitie. De Spoorzone is niet voor niets het gebied waar Dordrecht de komende jaren veel van de ambitie wil realiseren. Hier ontstaan nieuwe woningen, banen en onderwijs. Die worden nog beter bereikbaar en aan de rest van de Randstad verbonden dankzij frequenter vervoer over het spoor. Het maakt Dordrecht en de Drechtsteden voor mensen nog aantrekkelijker om zich te vestigen, zowel voor studenten als bedrijven en werkenden.