Flats aan de Poldermolen

0
1677

PAPENDRECHT – Op de plek waar nu nog de politie en de brandweer zitten moeten, als het aan de gemeente ligt, drie flats komen met een hoogte tot 10 verdiepingen. De bouw moet beginnen in 2022.

Deze plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd. De Poldermolen, op de hoek van de Burgemeester Keijzerweg en de Veerweg, komt vrij wanneer zowel de politie als de brandweer zijn verhuisd.

De brandweer vertrekt als eerste: op 6 mei betrekt men de nieuwe kazerne aan de Willem Dreeslaan. De politie gaat naar een nog te bouwen bureau vlakbij het park Noordhoekse Wiel, ook aan de Burgemeester Keijzerweg.

Ook de andere panden die nu nog aan de Poldermolen staan, moeten gesloopt worden. Er wordt nu onderhandeld met de eigenaren van deze gebouwen.

Er zijn op dit ogenblik nog twee mogelijkheden wat betreft de invulling van de vrijgekomen ruimte. De ene mogelijkheid omvat flats van achtereenvolgens tien, acht en zes etages met een totaal van 65 appartementen. De andere mogelijkheid houdt in dat de hoogste flat iets minder hoog wordt, namelijk negen verdiepingen. De andere twee complexen zouden dan acht en vijf verdiepingen worden en gezamenlijk 52 appartementen opleveren.

In alle gevallen krijgt ieder appartement de beschikking over een eigen parkeerplaats. In het ene plan bevinden die zich allemaal op het maaiveld, in het andere komen er twee parkeerlagen. De gemeente grijpt het vertrek van de hulpdienst aan om het gebiedje een stuk groener te maken, met bijvoorbeeld wandelpaadjes. Ook wordt gedacht aan groene gevels.

Er moet bovendien voor twee van de drie flats, die met een plint aan elkaar vast komen te zitten, een pleintje ontstaan. Daar moet het, bijvoorbeeld met wat bankjes, goed toeven worden. De bestaande brug vanaf de Burgemeester Keijzerweg wordt afgesloten voor autoverkeer. Nu is het daar nog een komen en gaan van politiewagens en van werknemers van een nabijgelegen kantoorcomplex en enkele andere bedrijfspanden.

Er is momenteel in Papendrecht in alle prijsklassen een tekort aan woningen. De bedoeling is dat de appartementen in de woontorens bestemd worden voor doorstromers en in het ‘middeldure’ segment in de markt worden gezet. Concreet zijn dat vijftigplussers van wie de kinderen uit huis gaan. Die nieuwe bewoners zouden dan vooral uit omliggende wijken moeten komen, omdat daar geen appartementen zijn.

Op de begane grond (de zogeheten ‘plint’) wordt ruimte ingetekend voor commerciële of maatschappelijke functies. Gedacht wordt aan een tandartsenpraktijk.

Bron: AD De Dordtenaar