Via Cultura Extra op Papendrecht FM

0
693

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Op het terrein van woningbouw en stedelijke ontwikkeling in Dordrecht staat veel te gebeuren. Er komt een nieuw Huis voor Stad en Regio, maar ook Spuikwartier, Stationsgebied en Maasterras worden aangepakt. ‘Stedelijk’ betekende lang ‘steenachtig’, nu dient ‘natuurinclusief’ denken voor- op te staan, het onvermijdelijke gevolg van de klimaatverandering.

Maar extra promotie is gewenst. Stichting de Stad organiseert daarom op woensdag 14 april een online inspiratie-avond. Drie experts vertellen hoe natuurinclusief bouwen ook voor Dordrecht een succes kan worden:
– Maike van Stiphout directeur van DS Landschapsarchitecten en auteur van de ‘Eerste gids voor natuurinclusief ontwerpen’;
– Jos Goijaerts directeur Investeringen van de Eindhovense woningcorporatie Sint Trudo. De nieuwe Trudo Toren op Strijp-S weerspiegelt de groene ambitie;
– Danny Esselman architect-partner bij architectenbureau VenhoevenCS en ontwerper van diverse natuurinclusieve projecten.

Er is een panelgesprek met gemeentelijk stedenbouwkundige Edwin van Son, architect Mira Gajić en stadsecoloog Sjoerd-Dirk Fiaschi-Van der Est.

Dit alles wordt live uitgezonden via Papendrecht FM op 105.0MHz. in de Drechtsteden en de Alblasserwaard. Ook via rtvpapendrecht.nl. De uitzending is van 20:00 tot 22:00 uur.