Gemeenteraad akkoord met plannen Poldermolen

0
1062

PAPENDRECHT – De gemeenteraad heeft donderdag 15 april unaniem ingestemd met het uitwerken van plannen om woontorens te realiseren op de locatie aan de Poldermolen, waar nu nog de brandweerkazerne en het politiebureau gevestigd zijn. Mogelijk komen er drie woontorens te staan met maximaal tien verdiepingen.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden tot herontwikkeling van het gebied, dat 8673 vierkante meter telt, waarvan 7537 vierkante meter eigendom is van de gemeente. De brandweer verhuist op 6 mei naar de nieuwe kazerne aan de Willem Dreeslaan en naar verwachting verhuist de politie in het voorjaar van 2022 naar het nieuwe bureau aan de Burgemeester Keijzerweg.

De locatie is een van de centrale plekken in de gemeente. De Veerweg vormt de historische verbinding tussen het veer naar Dordrecht en de Alblasserwaard en heeft nog steeds een belangrijke functie binnen de verkeersstructuur van Papendrecht. Door de centrale ligging is dit een beeldbepalende locatie. Een herontwikkeling moet daarom met extra zorg worden ontworpen, vindt de gemeente.

De verwachting is dat een ontwerpbestemmingsplan aan het einde van 2021 ter inzage gelegd kan worden gelegd.

Bron: de Klaroen