Oproep huisartsen aan PKC-ers

0
1554

PAPENDRECHT – In een brief aan alle PKC-ers die zaterdag hun kampioensploeg bij terugkomst uit Rotterdam verwelkomden, hebben de huisartsen van Papendrecht een oproep gedaan om vijf dagen in vrijwillige quarantaine te gaan en zich daarna te laten testen door de GGD. Namens het bestuur van PKC heeft voorzitter Niels Mooij de oproep van de huisartsen via een extra weekbrief naar alle leden gestuurd.

De voorzitter schijft: “We kijken terug op een fantastische PKC-dag. Nu het stof is neergedaald, zien we ook dat we met elkaar een behoorlijk risico hebben genomen door in zo groten getale onze selectie te ontvangen. Ondanks enkele voorzorgsmaatregelen, is duidelijk dat afstand houden niet is gelukt.

Wij hebben hierop een advies ontvangen van de Papendrechtse huisartsen. In goed overleg met hen, publiceren we hieronder hun integrale brief. De oproep van de huisartsen is:
– Ga vijf dagen in vrijwillige quarantaine.
– Laat je daarna testen door de GGD.
De huisartsen geven met deze brief uiting aan hun grote betrokkenheid bij de gezondheid van ons en onze naasten en aan hun bezorgdheid over de belasting van de zorg.

Als bestuur onderschrijven we deze oproep en hartenkreet dan ook. We danken de huisartsen voor hun initiatief.”

De huisartsen gaven in hun brief aan “…. al meer dan een jaar bezig (te zijn) om de zorg zo goed mogelijk overeind te houden voor onze patiënten, de inwoners van Papendrecht en uw leden. We doen dit met hart voor onze patiënten en ons vak, maar de druk op ons en zeker op onze assistentes is hoog. Naast de reguliere zorg hebben we extra werkzaamheden door de uitgestelde zorg in de ziekenhuizen, de zorg voor de Covid-patienten, de uitvoer van een deel van de Covid-vaccinaties en de begrijpelijke, maar enorme hoeveelheid vragen rondom de vaccinaties. En er zijn de laatste weken besprekingen met het Albert Schweitzer ziekenhuis omdat een code “zwart” nog niet is uit te sluiten (dus geen ziekenhuisbedden meer).”

Daarom roepen zij alle aanwezigen bij het onthaal op om vijf dagen vrijwillig in quarantaine te gaan en zich daarna te laten testen door de GGD.