Wandeltocht Ladies’ Circle

0
532

PAPENDRECHT – Op zaterdag 10 april heeft Ladies’ Circle Alblasserwaard meegedaan aan een landelijke wandeltocht om zich zo in te zetten voor kwetsbare vrouwen. De wandeltocht was georganiseerd door Vrouwen voor Vrouwen, een initiatief van Vrienden van De Hoop, dat zich door middel van verschillende wandeltochten geld inzamelt voor kwetsbare vrouwen in de samenleving.

Vanwege Covid-19 werd er dit keer een grote landelijke thuiseditie georganiseerd en daarom liepen de Ladies in kleine groepjes een mooie route door Papendrecht. Samen hebben zij 10 kilometer gewandeld en hierdoor €360 aan sponsorgeld opgehaald.

Stichting Ladies’ Circle Alblasserwaard zet zich in voor verschillende doelen binnen en de buiten de regio. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van verschillende handen-uit-de-mouwen acties en door fondsenwerving. Normaalgesproken wisselt Ladies’ Circle Alblasserwaard jaarlijks van bestuur tijdens hun ALV in april. Vanwege het ongewone jaar vond er dit keer geen bestuurswissel plaats, maar sloot vicevoorzitter Mariska Strop uit Alblasserdam zich aan bij het bestuur als extra ondersteuning.

Vrouwen voor Vrouwen organiseert verschillende sponsorwandeltochten en ladiesruns om kwetsbare vrouwen te helpen die kampen met verslavingsproblemen of die uit de prostitutie willen stappen. Dit is een initiatief van Vrienden van de Hoop. De opbrengsten hiervan gaat naar Stichting de Hoop en Terwille. Meer informatie hierover is te vinden op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.