Afhaalservice bij Bibliotheek AanZet een succes

0
539

PAPENDRECHT – Lezers weten de bibliotheek steeds beter te vinden, er zijn al ruim 122.000 reserveringen afgehaald. “Boeken afhalen, een bezoekje aan de virtuele vestiging of deelnemen aan een online cursus: ook in tijden van lockdown is de Bibliotheek AanZet altijd dichtbij. Ondanks de geldende coronamaatregelen willen we er zoveel mogelijk zijn voor de inwoners uit de regio. Gelukkig weten leden onze afhaalservice steeds beter te vinden. Tijdens de huidige lockdown zijn er in totaal al zo’n 122.000 reserveringen afgehaald.

In verbinding
Onze medewerkers zorgen dat de reserveringen tijdens speciale openingstijden aan de deur af te halen zijn. Hierbij wordt als vanzelfsprekend rekening houden met de geldende coronamaatregelen. ‘’Met veel bezoekers maken we een gezellig praatje. Dat doen we graag, het is fijn om dat stukje verbinding te behouden’’, vertelt ze enthousiast. ‘’Ook vragen bezoekers vaker om advies, ze laten zich graag verrassen met nieuwe schrijvers of genres die ze normaal gesproken niet zo snel zouden kiezen’’, valt Ineke op.

Reserveren en afhalen
Ook gebruikmaken van de afhaalservice? Je kunt in de online catalogus op de website jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken hanteren we speciale openingstijden. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat, raden wij aan de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.

Virtuele vestiging
Daarnaast hoef je je dankzij onze virtuele vestiging nooit te vervelen. Want als lid van de bibliotheek heb je hier 24 uur per dag toegang tot onze volledige collectie, waar je meer dan 29.000 e-books en 2.000 luisterboeken vindt. Ook kun je gebruikmaken van de Kennisbank waar je kunt kiezen uit een breed aanbod van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd.

Lekker blijven leren
Wil je je graag vanuit huis verder ontwikkelen? Neem dan een kijkje bij onze online cursussen! Van een cursus Spaans tot je nachtrust verbeteren of toch eindelijk leren programmeren: leden van de Bibliotheek AanZet kunnen kiezen uit een ruim aanbod van zo’n 160 uiteenlopende online cursussen en trainingen. Ook onderwerpen als marketing, krachtig leiderschap en productiviteit passeren de revue. De bibliotheek biedt cursussen aan van zowel Soofos als GoodHabitz. Zo is er voor elk wat wils dus!”