Papendrecht feliciteert burgemeester Moerkerke

0
537

PAPENDRECHT – “Maandagavond vernamen we het nieuws dat de gemeenteraad van Moerdijk onze burgemeester Aart-Jan Moerkerke (56) voorgedragen heeft als hun nieuwe burgemeester. Uiteraard feliciteren we hem met deze nieuwe, mooie uitdaging. Maar we gaan hem zeker missen”, laat het college van Papendrecht weten.

Aart-Jan Moerkerke werd in oktober 2016 burgemeester van ons mooie Papendrecht. Daarvoor was hij burgemeester van Strijen. “De afgelopen vier en half jaar hebben we hem leren kennen als een betrokken burgervader en een fijne collega. Hij liet zien dat hij van vele markten thuis was. Zijn vlotte babbel, makkelijke pen en innemende persoonlijkheid. Waar mogelijk stond hij voor “zijn Papendrechters” en trad hij zo nodig krachtig op. Dat alles maakte hem een goede burgemeester”.

Moerkerke zelf geeft aan: “Ik ben super blij dat ik voorgedragen ben in Moerdijk. Tien jaar geleden heb ik ook al naar deze post in Moerdijk gesolliciteerd. Toen hij weer vrij kwam, moest ik voor mijzelf deze kans grijpen. Vooral de combinatie van het landschappelijke, de industrie, de vierde haven van Nederland en de veelheid aan kernen maken het voor mij een aantrekkelijke en uitdagende gemeente. Maar mijn vertrek gaat me niet in de koude kleren zitten. Papendrecht zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.”

Op 7 juni zou Moerkerke als burgemeester geïnstalleerd moeten worden in Moerdijk. Papendrecht gaat nu op zoek naar een goede opvolger.