Stapvoets rijden op Marktplein

0
815

PAPENDRECHT – Het Marktplein voor het gemeentehuis is een woonerf. Dit betekent dat je daar 15 km per uur mag rijden. De inrichting van het plein helpt om stapvoets te rijden.

Toch gebeurt het in de praktijk wel eens dat auto’s daar harder rijden dan toegestaan. Om de verkeersregels in herinnering te brengen, heeft de gemeente woonerf-borden geplaatst op het plein.

Kees de Ruijter (wethouder verkeer) is blij dat het onderwerp verkeerveiligheid ook leeft in de gemeenteraad. Recent informeerde Martin Verweij (PAB) naar de verkeersregels op het Marktplein. Kees de Ruijter: “Op een woonerf behoor je stapvoets te rijden. Uiteindelijk is het de keuze van ons allemaal om de verkeersregels op te volgen. Ze zijn bedoeld om het voor iedereen veilig te houden. Om de automobilist een beetje te helpen, hebben we woonerf-borden geplaatst.”