ToBe en Excelsior samen in een pand

0
545

PAPENDRECHT – ToBe, de stichting voor cultuur- en muziekeducatie, is ingetrokken bij Excelsior aan de Rembrandtlaan. Voorheen werden de muzieklessen van ToBe in een gebouw aan de overkant gegeven, maar dat wordt op korte termijn gesloopt.

Er was al een goede samenwerking tussen beide organisaties, het “samenwonen” biedt daarvoor nog meer kansen. Docenten van ToBe werkten bijvoorbeeld al voor Excelsior.

Muziekvereniging Excelsior heeft een fanfare-orkest, twee jeugdorkesten, een saxofoon orkest, twee slagwerkgroepen en een steelband. Excelsior verzorgt tevens muzieklessen voor instrumenten die in deze muziekgroepen gebruikt worden. ToBe verzorgt muzieklessen voor praktisch alle instrumenten, waarbij de nadruk ligt op de muziekinstrumenten die juist weer niet hoorbaar zijn bij Excelsior.

Gezamenlijke uitvoeringen behoren tot de mogelijkheden, hoewel daar nog geen concrete plannen voor zijn. ToBe heeft een ruimte omgebouwd tot twee leslokalen en over en weer worden leerlingen bij elkaar ondergebracht. Zowel ToBe als Excelsior hoopt dat de samenwerking zal leiden tot meer leden en belangstellenden voor muzieklessen.

Op woensdag 5 mei organiseert de Cultuurmakelaar van Papendrecht een vakantieactiviteit op het buitenterrein van muziekvereniging Excelsior. Er zijn schilderworkshops en Excelsior en ToBe organiseren een eerste gezamenlijke activiteit: muziekworkshops voor kinderen van zes tot en met veertien jaar. In korte workshops drummen en trombone spelen worden de deelnemers klaargestoomd voor een gezamenlijke workshop Brassband.

Deelname aan de workshops is gratis, maar opgeven is nodig in verband met de coronamaatregelen. Een kaartje verkrijgen kan binnenkort via www.ToBe.nl, www.Puurpapendrecht.nl en www.papendrechtverrast.nl.

Bron: de Klaroen