Studio De Witt weer vanuit Papendrecht

0
731

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Zaterdag 24 april zal de live-uitzending van het radioprogramma Studio De Witt nog niet vanuit het vertrouwde Mediacentrum Dordrecht plaatsvinden, maar vanuit de studio van Papendrecht FM/RTV Papendrecht. De technische problemen van de radiostudio op het Leerpark zijn nog niet verholpen.

De collega’s van Papendrecht FM/RTV Papendrecht boden presentator Ben Corino nogmaals de mogelijkheid om van hun radiostudio gebruik te maken deze zaterdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Het programmaonderdeel De Politieke Stamtafel is er deze week weer. De hoofdgast is de Dordtse historicus Kees Weltevreden. Weltevreden is verbonden aan de Historische Vereniging Oud-Dordrecht. Recent kwam van zijn hand het jaarboek 2021 van de vereniging uit. Het draagt de titel “We zijn vertrokken…” ,dat gaat over de Jodenvervolging in Dordrecht 1940-1945.

De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit, is Maria Ros. In dit tweede uur ook de actualiteiten van deze week uit de Drechtsteden. De Dordtse buschauffeur Alexander Jansen werd deze week bedreigd door een passagier. In deze uitzending zijn relaas. De plakplaatjes actie van een aantal Dordtse supermarkten in het kader van Dordrecht 800 jaar stad is afgesloten. Ben Corino blikt terug op de actie met één van de initiatiefnemers, Jan-Willem Lemkes van Jumbo Sterrenburg.

In het derde uur, De Politieke Stamtafel, schuiven de Dordtse wethouders Sleeking en Stam aan. Gisteren presenteerde het college de investeringsplannen voor de verdere ontwikkeling van de Stad 2030. Het gaat om een investering door de stad zelf van 300 miljoen euro, de bouw van 4600 woningen om een groei naar 140.000 inwoners mogelijk te maken. In ieder geval komt de vraag hoe hard deze plannen zijn morgen voorbij.

Uit het niets en tot verrassing van de Papendrechters werd deze week bekend gemaakt dat de in 2016 aangetreden burgemeester Aart-Jan Moerkerke per 7 juni aanstaande het burgemeestersambt van de gemeente Moerdijk gaat bekleden. Voor de Papendrechters een wat ongelukkig moment. De gemeente staat net voor een grootschalige bezuinigingsoperatie. In de uitzending praat Ben Corino hierover met burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

De PvdA Dordrecht zou graag in Dordrecht een Buurtrechtbank willen starten, een experiment met buurtrechtspraak in de wijken. De PvdA heeft het Dordtse college verzocht om dit als experiment op te nemen in haar beleid. PvdA commissielid Jacqueline van den Bergh legt aan de Politieke Stamtafel uit wat de voordelen ervan zijn. En een nieuwe Brief aan Johan. Diana Gerritsma richt zich hierin wekelijks tot Johan de Witt over een actueel thema.

Studio De Witt zal zaterdag te beluisteren zijn op Papendrecht FM 105.0 en via internetradio op www.rtvpapendrecht.nl. Het programma wordt herhaald op maandag van 10:00 tot 12:00 uur. Tussen 15:00-18:00u is de uitzending te beluisteren op Drechtstad FM 95.7 en via internetradio op www.rtvdordrecht.nl.