Jeroen koprolde naar Papendrecht

0
887

REGIO – Zaterdagochtend 24 april is Jeroen ‘Nazgul’ van der Linden om 7:00 uur begonnen om vanuit Gorinchem richting Rotterdam te koprollen. Jeroen koprolde 20 kilometer en bereikte Papendrecht. Daarmee vestigde hij een officieus wereldrecord.


Jeroen van der Linden is de oprichter van BreakSquad, een dansgezelschap in Gorinchem. BreakSquad is onder andere bekend van het televisieprogramma Holland’s Got Talent. Janelle Dongen, BreakSquad member: ,,Het wereldrecord koprollen staat op naam van de Amerikaan Ashrita Furman op 19,3 kilometer. Het officiële wereldrecord moet vastgelegd worden door het Guinness Book of World Records, maar hiervoor moet je 8000 dollar inleggen. Jeroen besteedt dat geld liever aan mensen die het echt nodig hebben. Daarom is dit een officieus wereldrecord. Na een lange, zware, moeizame en pijnlijke dag van bijna 14 uur is het Jeroen gelukt om tot Papendrecht te koprollen.”

Tekst: Lex van Steenis