Hoe zit het met elektrisch rijden in Papendrecht?

0
554

PAPENDRECHT – Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Papendrecht? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

In Papendrecht staan 15815 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 143 (0,90%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 131 (0,83%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Papendrecht wordt dus 1,73% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

In de gemeente Papendrecht zijn er zijn er in totaal 149 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 98 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 51 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Papendrecht.

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,54%. Dat betekent dat er 2 elektrische auto’s per laadpaal in Papendrecht zijn. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Papendrecht overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Papendrecht.

Foto: Evplan.nl

Bron: evplan