Metalektro-medewerkers staken

0
934

REGIO – Metalektro-medewerkers van de bedrijven IHC, Damen, Scheepswerf Kooiman Hoebee en Bayards leggen donderdag 29 en vrijdag 30 april het werk neer.Op donderdag rijden zij in colonne van Kinderdijk naar Alblasserdam. Zo voeren ze de druk op bij werkgeversorganisatie FME om over de brug te komen met een eerlijke en moderne cao Metalektro.

Naast onenigheid over de lonen hebben de FNV en de werkgevers ook nog geen overeenstemming bereikt over maatregelen voor een betere werk-privébalans en voor eerder stoppen met werken. Ook wil de FNV meer zekerheid voor flexwerkers.

De FNV is al sinds september met de werkgevers in gesprek over een nieuwe cao Metalektro. De staking in Alblasserdam is onderdeel van een estafette van stakingen in het hele land. Deze is begonnen in januari. Tot nu toe hebben duizenden stakers zich ingeschreven.

De Metalektro is een van de grootste sectoren van het land. Onder de cao vallen 160.000 mensen die werken bij ongeveer 1.000 bedrijven als, IHC, Damen, ThyssenKrupp, Fokker, DAF, VDL, ASML, Stork, Siemens en Scania.