Studio De Witt met Piet Hoogendoorn

0
830

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag 1 mei zal de live uitzending van Studio De Witt, na twee weken te gast te zijn geweest in de studio van Papendrecht FM, weer plaatsvinden vanuit het vertrouwde Mediacentrum Dordrecht. De technische problemen van de radiostudio op het Leerpark zijn verholpen. Papendrecht FM/RTV Papendrecht toonde zich een goede buur en vriend van het programma!

De hoofdgast is Piet Hoogendoorn, oud-directie voorzitter van diverse Rabobanken en tegenwoordig actief als toezichthouder en coach. De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit, is Edjo Frank. In dit tweede uur ook de actualiteiten van deze week uit de Drechtsteden.

TV Dordrecht zal vanaf maandag 3 mei tot en met zaterdag 8 mei de televisie documentaire “75 jaar Vrijheid” uitzenden. Een serie van zes afleveringen met gesprekken met negen Dordtenaren over hun herinneringen aan en ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog. Ben Corino praat met de producente en presentatrice van deze serie, Marjolein Vos, over de totstandkoming van deze documentaire reeks.

Op 4 mei komt er bij Villa Tröst op de begraafplaats Essenhof een herdenkingsmoment voor de weggevoerde Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Men doet mee met een landelijk project, dat al 10 jaar wordt uitgevoerd in Amsterdam door kunstenaar Ida van der Lee getiteld “Namen en Nummers”. Wat dit herdenkingsproject zal inhouden, legt de bestuursvoorzitter van Villa Tröst, professor Anne Goossensen, in deze uitzending uit.

Verder staan we in deze uitzending stil bij het beeld Hanneken van Dordt, van de Dordtse kunstenaar Gerhard Lentink. Deze week werd bekend dat de Stichting die zich bezig hield met de crowfunding voor de financiering van het beeld hiermee gestopt is. De reden is dat het beeld niet op de beoogde plaats bij de rivier gesitueerd kan worden in verband met verwachte radarstoringen. “Hoe nu verder met Hanneken”, is de vraag aan Gerhard Lentink.

Studio De Witt wordt uitgezonden via Papendrecht FM 105 op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur en herhaald op maandag, ook van 10:00 tot 12:00 uur.