TOP Tennis en Padel rookvrij

0
694

PAPENDRECHT – Vanaf 1 mei 2021 richt TOP Tennis & Padel zich nog meer op gezondheid. Vanaf deze datum is het sportterrein rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers.Men vraagt rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de tennisbaan en het terras zijn rookvrij.

Waarom rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein wordt dit voorkomen. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Men streeft ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.