Behoeften van vrijwilligersorganisaties

0
662

PAPENDRECHT – In februari van dit jaar deed het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht een onderzoek naar de ondersteuningsbehoefte onder vrijwilligersorganisaties in Papendrecht.

Van de 131 aangeschreven personen heeft ruim 50% opvolging gegeven aan de oproep. Louis Lodder, Ferry van Jaarsveld en Hans Wijnbelt waren de gelukkigen die uitgeloot werden voor de beloofde waardebon die in het vooruitzicht werd gesteld als tegenprestatie.

Op vrijdag 30 april kregen de winnaars van de waardebon, naast koffie en taart ook het eindrapport over het behoefteonderzoek overhandigd van Judith van Gulik en Janny Nijstad van Vrijwilligerspunt Papendrecht. Een uitgebreide kennismaking was hier aan vooraf gegaan waarbij de winnaars vertelden over hun (vrijwilligers)werk bij de biljartvereniging in de Spil, de Morgensterkerk, het Repaircafé en de Egelopvang. Een inspirerend gesprek met bevlogen mensen.

Het Vrijwilligerspunt is blij met de resultaten uit het onderzoek. Coördinator Janny Nijstad: ‘Het onderzoek geeft concrete handvatten om de ondersteuning beter te laten aansluiten bij de behoeften in de praktijk. Thema’s die veel belangstelling hebben worden aangegrepen om in de komende 2 jaar workshops en themabijeenkomsten over te organiseren

Het eindrapport van het onderzoek kan men hier lezen.