‘College HBO Kids’

0
857

DRECHTSTEDEN – HBO Drechtsteden heeft in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing & Partners een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids.De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.

Het eerste HBO Kids college wordt gegeven op woensdag 19 mei in de Kunstmin in Dordrecht en heeft als thema ‘Het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu’ in het kader van Dordrecht 800 + 1 jaar.

Vanwege corona vindt deze editie volledig online plaats. In ongeveer een uur tijd wordt verteld hoe het was om als kind in de Middeleeuwen te leven en wat het verschil is met de huidige tijd. Als gastspreker is kinderboekenschrijver Arend van Dam uitgenodigd.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.