Jaco van Erk nieuwe fractievoorzitter CU

0
568

PAPENDRECHT – Jaco van Erk is de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad. Hij volgt Pieter-Jan den Dekker op, die vanaf maart 2014 in de raad zit.

Jaco van Erk is werkzaam in het onderwijs en dit is dan ook een van zijn aandachtsgebieden, samen met het sociale domein en samenwerking in de regio. Hij is volgend jaar ook beschikbaar als lijsttrekker van de ChristenUnie. “Inderdaad heb ik die ambitie. Natuurlijk is het wel zo dat het bestuur van de ChristenUnie eerst een lijst met kandidaten opstelt. Uiteindelijk zullen de leden in het najaar daarover hun goedkeuring moeten geven. Voor dat proces geef ik graag eerst alle ruimte,” aldus Van Erk.

Reden voor een koerswijziging ziet hij niet. “Daar is op dit moment geen concrete aanleiding voor. Ik heb zin om deze nieuwe taak op te pakken, maar zie het ook als een grote verantwoordelijkheid. Door de komende bezuinigingen en grote opgaven waar we als gemeente voor staan, zullen we ingrijpende besluiten moeten nemen de komende tijd. Dat is natuurlijk iets waar niemand plezier in heeft of leuk vindt. Maar we willen als partij die verantwoordelijkheid wel nemen en ook ik zal mij daarvoor inzetten,” zo stelt Van Erk.

Pieter-Jan den Dekker zal na de verkiezingen van 2022 terugtreden als raadslid.