Toch inbraak ondanks thuiswerken

0
681

REGIO – Tijdens de lockdown werkt men gemiddeld meer dan 2,5 dag thuis. Ruim een kwart werkt zelfs alle dagen thuis. In combinatie met de avondklok zijn de inbraakcijfers drastisch omlaag gegaan.De politie rapporteert een daling tot wel 40 procent ten opzichte van een vergelijkbare periode van vorig jaar. Maar de inbraken zijn niet geheel gestopt. Inbrekers wachten hun kans af tot mensen niet thuis zijn, bijvoorbeeld wanneer men een wandelingetje overdag gaat doen om even aan de stroom van videocalls, chats en mails te ontsnappen.

Bijna twee op de drie mensen gaat elke dag een half uur tot drie kwartier van huis als ze thuis werken Hoewel het merendeel dan keurig hun voordeur op slot draait, laat 1 op de 7 volwassenen dat soms of vrijwel altijd achterwege. Als men kinderen jonger dan 15 jaar in huis heeft, doet 40 procent van die kinderen vrijwel nooit de voordeur op slot met een sleutel, als zij als laatste hun huis verlaten. Pubers nemen meer verantwoordelijkheid, maar ook in deze groep doet 1 op de 5 vrijwel nooit de voordeur achter zich op slot. Een oplettende inbreker is dan binnen een minuutje binnen.

Kijk voor meer informatie over o.a. inbraakmethoden en inbraakpreventie hier.