Psychische kwetsbaarheid in de familie

0
735

PAPENDRECHT – Bij contactgroep SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders die een kind hebben met psychische kwetsbaarheid elkaar maandelijks ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen.Thema van de komende bijeenkomst is op dinsdag 18 mei van 9:30 tot 11:30 uur is ‘psychische kwetsbaarheid in de familie’.

Na een diagnose bij het kind (bijvoorbeeld AD(H)D, angststoornis, anorexia, autisme, borderline, depressie, verslaving) kan het zijn dat men kenmerken hiervan ook ziet bij bijvoorbeeld de vader of moeder, partner, broer of zus. Hoe gaat men daarmee om en wat kan men ermee? Kennis en ervaringen uit de groep kan men met elkaar delen. Als ouders kan men van elkaar leren, samen opkomen voor de kinderen en weten dat men niet de enige is.

SamenSterk is gericht op oplossingen, positiviteit en wil zo laagdrempelig mogelijk zijn voor alle ouders. Stefanie de Vries en Anke-Elze de Jong-Rietstap weten door hun persoonlijke ervaring en kennis wat nodig is in de zoektocht van ouders naar goede hulp, zorg, ondersteuning en onderwijs.

Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie vind je op www.ouderszhz.nl.