Stichting Traveling Light bestaat 10 jaar

0
501

PAPENDRECHT – In 2011 startte de stichting Traveling Light met de ondersteuning van kleinschalige projecten in heel Europa. In april is het 10 jarig jubileum geweest. De stichting steunt lokale kleinschalige projecten in meer dan 30 Europese landen en doet actief aan fondsenwerving die deze steun mogelijk maakt. Het gaat om (vaste) donaties en giften, ook via sociale media.

Veel projecten behelzen christelijke hulpverlening aan verslaafden, dak- en thuislozen. In 2016 opende de stichting het buurthuis Twinkeltje aan de Korenbloemstraat. Mensen kunnen hier terecht voor koffie en een praatje Er worden ook tweedehands spullen verkocht. De opbrengst gaat maandelijks naar een van de projecten. Aan de gevel van Twinkeltje is ook een ‘buurtkastje’ geplaatst, waar mensen levensmiddelen in kunnen plaatsen of uit kunnen halen.

Verder is de stichting actief in het gevangeniswerk, worden onder andere missieavonden en gebedsbijeenkomsten georganiseerd. Ook worden spreekbeurten en lezingen door heel Europa gehouden.

Stichting De Schor, met een vintage-retrowinkel op Bosch 6 heeft zich ook aangesloten bij de stichting en een deel van hun opbrengst gaat naar de fondsenverwerving van Traveling Light. Inmiddels is in 10 jaar ruim een half miljoen aan giften ontvangen.

Ga voor meer informatie naar www.traveling-light.nl.
Foto: stichting Traveling Light

Bron: de Klaroen