Nationale Molendag online

0
742
Foto: Hans Hulswit

REGIO – Nationale Molendag op zaterdag 8 en zondag 9 mei zal volledig ‘online’ plaatsvinden. Organisator vereniging De Hollandsche Molen heeft dit in overleg met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars besloten vanwege de huidige coronasituatie.Het wordt hiermee de eerste digitale Nationale Molendag. Dat betekent dat op en rond het tweede weekend van mei uitsluitend ‘online’ van alles te beleven is.

Het thema van dit jaar is ‘Ode aan de molen’. En die ode wordt op uiteenlopende digitale manieren ingevuld. Op de site is onder meer een molenquiz te vinden, waarin iedereen zijn molenkennis kan testen en een leuke prijs kan winnen. Verder zendt De Hollandsche Molen op zaterdag 8 mei om 11 uur een knutselprogramma van een kwartier voor kinderen uit via de website. Het filmpje is daarna te vinden op het youtube-kanaal van de vereniging.

Een Nationale Molendag zonder draaiende molens is nauwelijks voor te stellen. Daarom heeft de vereniging alle molenaars in het land opgeroepen hun wind- of watermolen te laten draaien. Wandelend en fietsend publiek kan dan toch genieten van alle molens van Nederland. Wandel- en fietsroutes zijn te vinden op nationalemolendag.nl
Filmpjes van het lichten van de vang (waardoor de wieken gaan draaien) zijn ook ‘online’ te vinden.

Meer informatie is te vinden op nationalemolendag.nl.