RTV Papendrecht neemt deel aan streekredactie

0
812

PAPENDRECHT – RTV Papendrecht gaat deelnemen aan een streekredactie, die wordt gevormd door een aantal lokale omroepen in onze regio. Andere deelnemende omroepen zijn RTV Dordrecht, ATOS (Zwijndrecht en H-I Ambacht) en MerweRTV (Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam).

De streekredactie is het resultaat van een initiatief van Thijs Blom, oud-verslaggever van RTV Rijnmond. Doel is het verbeteren van de (journalistieke) samenwerking tussen Rijnmond en de lokale omroepen en de lokale omroepen onderling.

De streekredactie zal worden gehuisvest in het Mediacentrum in Dordrecht, waar ook RTV Dordrecht gevestigd is. Twee journalisten van Rijnmond zullen hier aan het werk gaan, samen met journalisten van RTV Dordrecht en de overige lokale omroepen. De NOS levert gedurende een jaar ook twee journalisten.

RTV Papendrecht verwacht met de deelname aan deze streekredactie de kwaliteit van de eigen nieuwsvoorziening te kunnen verbeteren. De streekredactie zal op 1 juni van start gaan.