804 nieuwe besmettingen in regio

0
1043

REGIO – Het RIVM meldt zaterdag 804 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Vrijdag ging het nog om 836 nieuwe gevallen en donderdag om 832.
Volgens het RIVM zijn 3 regiogenoten overleden aan het coronavirus. Ze komen uit Rotterdam, Dordrecht en Papendrecht. Gisteren zijn er 14 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen voor heel Nederland 7521 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 3 meer dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 7364 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 5 procent vergeleken met vorige week.

Regiocijfers
Papendrecht heeft 13 nieuwe besmettingen en er zijn in totaal 3304 besmettingen geconstateerd sinds het begin van de coronacrisis.
Voor een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis klik hier.

De cijfers zijn gebaseerd op de publicatie van het RIVM en de cijfers komen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en de GGD Zuid-Holland Zuid.

Bron: Mediapartner Rijnmond