Burgemeester en wethouders en NL Doet

0
579

PAPENDRECHT – Op 28 en 29 mei doet Papendrecht mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Men kan als vrijwilliger een steentje bijdragen dragen door een stichting, vereniging of zorginstelling te helpen met een klus. Dat kan tijdens NLdoet.

Meedoen kan men alleen, maar dat kan ook samen met de sportclub, collega’s of familie. Ook wethouder Corine Verver en haar collega’s doen mee. Het college van B&W uit Papendrecht steekt graag de handen uit de mouwen. Wethouder Corine Verver vertelt: “Fijn dat we zo tijdens NLdoet kunnen helpen, en letterlijk naast de vele vrijwilligers van Papendrecht kunnen gaan staan. Dat geeft verbondenheid. Met een emmer sop of een verfkwast in de handen kom je bovendien tot hartstikke leuke gesprekken. Ik kijk nu al uit naar een gezellige dag. Talent voor klussen is gelukkig niet noodzakelijk, met oude laarzen aan en flinke dosis energie kan men van alles bereiken. Vele handen maken licht werk, dus wij gaan ervoor!”

Alle inwoners van Papendrecht worden opgeroepen om een leuke klus uit te kiezen en mee te doen. Ook in het bijzonder ‘groepen mensen’ zoals bijvoorbeeld een team van de sportclub of samen met collega’s. Zoek samen een leuke klus uit en help op 28 of 29 mei een organisatie door samen aan de slag te gaan.

Aanmelden voor een klus
Bij 14 organisaties uit Papendrecht staat een NLdoet klus ingepland, allemaal ‘coronaproof’ en vaak in de buitenlucht. Extra handen zijn nog welkom bij o.a.: Voedselbos Papendrecht, Scouting van Brederode, Speeltuin Zonnebloem, museum St. Dorpsbehoud, Heemtuin Lage Waard MBO, Odensehuis, Nat. Ver. Zonnebloem, Buurtcentrum De Spil, Volksuniversiteit Papendrecht, muziekvereniging Excelsior, De Heerlijkheid. Kijk op www.nldoet.nl voor alle klusinformatie en men kan zich daar aanmelden voor een passende klus.

Bij vragen of voor meer informatie helpt Vrijwilligerspunt Papendrecht verder. Neem contact op met Janny Nijstad of Judith van Gulik via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.