Spreekuur Scheiden, Kind en ouderschap

0
925

PAPENDRECHT – Kom langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap (SKO) indien men een vraag heeft over scheiden of als men iemand zoek om mee te denken over scheiden. Ook is het spreekuur bedoeld wanneer men zorgen heeft over iemand in de familie of directe omgeving die wil gaan scheiden.Tijdens het spreekuur van het SKO kunnen ouders, kinderen, maar ook opa’s, oma’s, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin vragen stellen over de scheiding. Dit kan gratis en zonder dat men een naam hoeft door te geven. Er is ook geen een intake nodig.

Het SKO bestaat uit mensen die veel weten over scheiden. Het SKO luistert, oordeelt niet, geeft informatie en denkt mee richting creatieve oplossingen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal. Als men het fijn vindt en als het nodig is, kan het SKO ook op zoek gaan naar goede hulpverlening voor zowel kind als ouder.

Bij het SKO kan men ook een routekaart ophalen. In de routekaart staat welke stappen komen kijken bij (echt) scheiding en wat men moet regelen.

Zolang de RIVM-maatregelen betreffende corona nog gelden, kan men een afspraak maken via adviespuntsko@drechtsteden.nl
De spreekuren zijn iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur op de Veerweg 127 in Papendrecht (start 12 mei 2021).